Allsvensk lagledarträff

På söndagen samlades ett antal av våra lagledare för att ta emot information och diskutera inför den instundande säsongen. Elitserien har redan sparkat i gång och övriga serier följer efter om en vecka, alltså söndagen den 29 oktober. Vi kommer att ställa upp med tjugo lag enligt följande:

Lag
Lagledare
Serie
  1   Björn Andersson/Joel Åkesson Elit
  2   David Fendrich I Södra
  3   Peter Bertelsen II:4
  4   Fredrik Westlund II:4
  5   Sören Svensson III:8
  6   Andreas Funksjö IV:8
  7   Håkan Warston IV:9
  8   Per Hellgren IV:8
  9   Johan Granholm IV:9
10   Bo-Göran Mellbin IV:8
11   Karl Malbert V
12   vakant V
13   Sven Persson V
14   Claes Brauer V
15   Rutger Almquist V
16   Olof Eriksson V
17   Eva-May Segerfelt VI
18   Claes R. Nilsheden VI
19   Kjell Ljungqvist VI
20   Claes R. Nilsheden VI

Det kanske inte är bekant för alla, men i och med säsongen 2007/08 genomförs en serieomläggning. Sveriges Schackförbund kommer att övergå till åttamannalag i samtliga divisioner. Samtidigt införs en s.k. "Superetta" mellan Elitserien och division I och under denna kommer det att finnas fyra division I, åtta division II och sexton division III. Division IV och nedåt överlåts åt distrikten precis som nu är fallet med division V och VI.

För den kommande säsongen innebär det att tvåan och trean i division I går till Superettan. Ettan och tvåan i division II går till den nya division I och ettan och tvåan i division III går till nya division II. I division IV är de fyra bäst placerade lagen garanterade plats i nya division III och övriga lag flyttas till Distriktsserien. Det blir med andra ord nya streck att kriga kring.