Manhem slog övriga Göteborg

På söndagen sjöd Nordstadstorget av schackspel av yppersta märke. Till följd av klubbens 100-årsjubileum utmanades vi av Göteborgs Schackförbund på en lagmatch över 100 bord mot övriga Göteborg. Matchen kom till stånd och det var en anslående syn med alla bräden mellan Åhléns och Femman nere på torget.

Claes R. Nilsheden förtjänar en stor eloge för att ha fått Manhems lag på plats. Tyvärr var inte förbundets lagkallning riktigt lika framgångsrik utan vi kunde inregistrera ett antal w.o.-vinster innan spelet kommit i gång. I och med detta kunde den verkliga spänningen aldrig riktigt infinna sig och segersiffrorna skrevs till klara 70½-28½. Det ligger nog i sakens natur att manhemiterna  är mer benägna att hörsamma kallelsen till en sådan match. I utgångsläget är övriga klubbars sammantagna underlag klart större än Manhems och även starkare.

Man kan ändå konstatera att Manhems lag skötte sig utmärkt vid brädena. De fullständiga bordsresultaten ligger redan ute på Göteborgs Schackförbunds hemsida här. Det vägde ganska jämnt ratingmässigt vid de bräden där spelet faktiskt ägde rum, men Manhem vann dessa partier med 49½-28½. Det är en bra insats.

Sammanfattningsvis kan vi se tillbaka på en dag av schackpropaganda. En sådan här match spelas inte varje år och till de spelare som ställde upp, både i vårt eget och i övriga Göteborgs lag, riktas ett stort tack.