171 deltagare i Göteborg Cup

På lördagen inleddes årets upplaga av Göteborg Cup, klubbens skandinaviska ungdomsturnering i samarbete med Lundby SS och Warta. Tävlingen spelas i dagarna tre i Nya Lundenskolan och har lockat 171 deltagare, i stort sett lika många som de två senaste åren. Tävlingen är originell såtillvida att en majoritet av deltagarna kommer från Danmark, ett förhållande som knappast talar till svenskt ungdomsschacks fördel.

Manhem har 27 deltagare på startlinjen och flera håller sig väl framme trots hårt motstånd. I äldsta klassen, den sammanslagna AB (1988-1991) toppar Peter Vas på tre raka och på delad tredjeplats hittar man bl.a. Niklas Werner, Marcus Axelsson och Jakob Wåhlander.

I C-klassen (1992-93) toppar en trojka på maximala tre poäng och i den ingår både Julius Andiné och Johan Hansson. I ett koppel av tvåpoängare hittar man bl.a. Johannes Aira.

D-klassen (1994-95) är den största med 69 spelare. Delad trea på 3½ av fyra ligger hemmaspelaren (d.v.s. elev vid skolan) Erik Persson och halvan bakom ligger Jessica Bengtsson.

Den yngsta klassen (E = 1996-) har hunnit med sju ronder med sin kortare betänketid. Simon Wigemo ligger ensam fyra på 5½ poäng och Nicolai Rostefors är en bland halvdussinet fempoängare.

Spelet fortsätter i morgon förmiddag och avslutas på måndag vid lunchtid.