Jesper Hamark segrade i Göteborg Open

På söndagen färdigspelades Göteborg Open. Kamraternas Jesper Hamark kunde vinna medan Victor Nithander och Rauan Sagit spelade remi i ett händelserikt parti. Därmed slutade Hamark ensam på 6 poäng, följd av tre manhemiter. Främst av dessa kom Victor, som spelade vid första bordet hela turneringen och ensam av toppspelarna fick möta alla huvudkonkurrenterna.

Resultat: 1. Jesper Hamark, SK Kamraterna 6 (av 7), 2. Victor Nithander 5½, 3. Rauan Sagit 5, 4. Joel Åkesson 5, 5. Victor Virolainen, Lundby SS 4½, 6. Julia Almer, Mölndals SK 4½, 9. Allan Lennerstad 4, 10. Stefan Rilberg 4, 15. Lennart Jacobsson 3½, 16. Fredrik Westlund 3½, 18. Svante Norlander 3½, 21. William Palma 3, 22. Anders Svensson 3, 23. Zdenko Naglic 3, 25. Johannes Aira 2, 26. Vidmantas Jakstaitis 2, 27. Kristian Aaltonen 2, 28. Karl Malberg 2, 29. Håkan Warston 2 (30 deltagare).

I år var Göteborg Open för första gången sanktionerad. Svante Norlander tog steget upp till Klass II och kunde dessutom vinna ratingpris. Kristian Aaltonen gick motsatt väg och flyttades ned till Klass III.