Påminnelse: missa inte Göteborg Open!

I Kristi Himmelfärdshelgen, alltså den 25-28 maj, spelas Göteborg Open. Som kanske bekant är det en av landets äldsta och mest traditionsrika helgturneringar. Den spelas i år efter en ny modell, nämligen med sju ronder med 2 timmar på 40 drag och därefter en halvtimme för resten av dragen. Det betyder att partierna rankas och att man får en prima möjlighet till träning, t.ex. inför SM, på hemmaplan!

Ytterligare en nyhet är att tävlingen blir sanktionerad. Med detta menas att man tävlar om sin klasstillhörighet i Sveriges Schackförbund och alltså har möjlighet att spela upp sig (eller ned…) inför sommarens SM. Mästare kan dock inte bli nedflyttade eftersom de inte har någon uppflyttningsmöjlighet.

Tag chansen och ställ upp! Du kan läsa mer i inbjudan, som finns på Göteborgs Schackförbunds hemsida. Förutom arrangörerna Göteborgs Schackförbund kan du också kontakta klubben för frågor och anmälan.