Rekorddeltagande på junioravslutningen

Onsdagen den 10 maj genomfördes den traditionella junioravslutningen för våra elva träningsgrupper i klubblokalen. Mot normalt 35-40 deltagare lockades hela 54 ungdomar att vara med! Stundtals var stämningen lätt kaotisk. På programmet stod lagtävling i fyra olika grenar.

Tipstävlingen handlade i huvudsak om schack och löstes individuellt. Tre man lyckades träffa rätt 12 gånger på de tretton frågorna, nämligen Mattias Carlsson, Harald Berggren Torell och Joel Jerkin. Därefter vidtog blixtspel medan lagen sattes ihop och flest partier, fyra stycken, vanns av Viktor Lundmark och Hisam Salim Alkarawi.

Efter att lagen kungjorts vidtog lagledarsimultan. Med tretton deltagare per lag och kort betänketid blev det ett hårt arbete för simultangivarna! Bäste simultangivare blev Peter Vas på 18 poäng, trots att de övriga lagen fick ha två simultangivare och dessutom mer tid. Men Peter är elitspelare och kommer till sommaren att spela i JSM-gruppen bland landets bästa juniorer.

Giti Shah Barkhordar hade bakat delikata kakor som förtärdes under den följande fikapausen. Det började bli sent och efter två omgångar tärningsschack samlades deltagarna för den avslutande prisutdelningen. Kvällens lagtävling vanns med knappast möjliga marginal av Dansande grisen på 196 före Korvar mellan tårna 195½, Trappuppstigning 178 och En äpple 171½. Det segrande lagets medlemmar bjöds på jordgubbstårta medan prisutdelningar för träningsgruppernas poängligor ägde rum. Läs vidare så kan du se hur det gick. Du kan också titta på fotografier från avslutningen.

Måndagar/Oliver Murgårdh/Rickard Dave: 1. Alexander Karlsson, 2. Gabriel Svorono, 3-4. Carl Laurell och Hisam Salim Alkarawi.

Måndagar/Stig Grönlund/Jakob Wåhlander: 1. Isak Ungerfält, 2. Joar Hellqvist, 3. Andreas Eriksson.

Tisdagar/Calle Jarebo/Stig Grönlund: 1. Benjamin Östlund Ullman, 2. Nicolai Rostefors, 3. Lawrence Jörgensen.

Tisdagar/Mats Eriksson: 1. Erik Persson, 2. Emil Sjöholm, 3. Aron Hansson.

Onsdagar/Janne Adolfsson/Hugo Löfgren: 1. Jack Holm, 2. Malin Flyckt, 3. Tamara Nordberg.

Onsdagar/Pröva på/Zdenko Naglic/Per Mellbin/Mats Eriksson: 1. Tove Axelsson, 2-3. Steven Djordjic och Philip Zanganeh.

Onsdagar/Pröva på/William Palma/Johannes Aira/Julius Andiné: 1. Sverker Klaar, 2. Linus Sundström, 3. Rut Löfgren.

Torsdagar/Victor Nithander/Ragna Löfgren: 1. Joel Jerkin, 2. Theodor Collin, 3-4. Viktor Lundmark och Jakob Runestam.

Torsdagar/Mats Eriksson: 1. Johannes Aira, 2. Julius Andiné, 3. Elias Karlsson.

David Fendrichs och Joel Åkessons träningsgrupper hade inga poängligor.

Därmed är klubbsäsongen avslutad och endast Göteborg Cup återstår av vårprogrammet. Träningsgrupperna kommer att starta i september igen och efter skolstarten kommer vi att ringa runt till eleverna.

Här finns ett antal fotografier som togs av Zdenko Naglic vid avslutningen. Klicka på bilden så får du se den i naturlig storlek!

Närmast Carl Laurell vit mot Alex Nitsche, bakom Jack Holm vit mot Tove Axelsson. Längst bort Jon Henriksson.     Samuel Molin svettas över frågorna.     Full koncentration i TV-soffan. Neda Farhand, Tamara Nordberg, Atila Khanzadeh och Lawrence Jörgensen.     Ivar Svensson i aktion.     Niklas Werner vit mot Victor Vas. I bakgrunden Elias Karlsson.     Nye manhemiten Philip Zanganeh.     Tove Axelsson, också ny manhemit, svarar på frågorna.     Jon Henriksson och Nickrad Kavoosi.     Oscar Johansson med tipstävlingen. Men tittar Ivar Svensson på svaren??     Janne Adolfsson i kontorets lugna vrå.     Michael Göransson och Alexander Cathnell-Göransson.     Sebastian Cathnell-Göransson, Manhems yngste medlem (född 00).     Benjamin Östlund Ullman och Nicolai Rostefors ser eftertänksamma ut.     En något splittrad Jakob Runestam vit mot Viktor Lundmark. I bakgrunden coachas Alexander Cathnell-Göransson av sin far Michael Göransson - manhemit.     Koncentrerade miner på Jack Holm och Jon Henriksson.     Isolde Andersson, dotter till manhemiten Fredrik, glädjer sig åt tipstävlingen.     William Palma och Calle Jarebo basar för avprickningen.     Kristian Eliasson vit mot Joel Jerkin, i bakgrunden Samuel Molin.     Alia Kadric, far till Hamza, hjälpte till med förplägnaden.