Manhem till final i Kadettallsvenskan

I helgen avgjordes det årliga kvalet till Kadettallsvenskan. Tävlingen spelas med sexmanna klubblag för s.k. kadetter, d.v.s. 16-årsjuniorer. Manhem stod som arrangör för det glest besatta södra kvalet och svarade för tre av de fem deltagande lagen. Det är svårt att inte vara kritisk mot de ungdomsklubbar som inte tar chansen att vara med.

Kampen om de två platserna i sverigefinalen kom att stå mellan Manhems båda starkaste lag och Skara. Vår etta besegrade Tvåan med 4-2, men på lördag kväll kom Tvåan starkt tillbaka och vann över Skara med 3½-2½. Därmed såg det ljust ut inför söndagen, men då denna grydde var taggade västgötar oövervinnerliga och lät Manhem 1 smaka på käppen med hela 4½-1½. Därmed var finalplatsen säkrad för Skara som får sällskap av Manhem 1. Resultat: 1. Skara SS 18, 2. SS Manhem 17½, 3. SS Manhem 2  16, 4. Mölndals SK 4½, 5. SS Manhem 3  4 (5 lag).

Finalen spelas i Göteborg med Manhem som arrangör den 18-20 augusti. De övriga fyra finalplatserna togs av SK Rockadens lag 1 och 2, Linköpings ASS och Sollentuna SK. Vi är på förhand rankade femma, men det skiljer inte mycket och vi kan se fram emot en spännande tävling.

Manhems lag såg ut så här: I Manhem 1 spelade Ragna Löfgren, Simo Panas, Johannes Aira (4 av 4), Alexander Heino, Johan Hansson och Victor Vas. I Manhem 2 spelade Julius Andiné, Marcux Axelsson, Harald Berggren Torell, Jessica Bengtsson (4 av 4), Richard Jern och Niklas Werner. I Manhem 3 ingick Mattias Carlsson, Aron Hansson, Philip Jerkner, Soshians Bagheri, Emil Sjöholm, Kalle Carlstedt och Gustav Ljungberg.

Turneringstabeller för både göteborgs- och stockholmskvalet finns på Rockadens hemsida.