Lag-DM har startat: Ettan vann Manhemderbyt

I kväll körde Lag-DM i gång med Klass I. Manhem har två lag i högsta klassen och dessa möttes som sig bör i inledningsronden. Det blev en ganska säker seger för Ettan med siffrorna 6½-1½. Man kan notera att Tvåans poäng kom på toppborden; Stellan Persson vann den i Rilton nyligen storspelande Victor Nithander och comebackande Sebastian Nemeth lyckades lugga Johan Hultin på en halva vid andrabordet.

Håkan Warston har de senaste åren stöttat klubbens elit med hotell, resor, partimaterial och förstås anordnandet av Spiltan & Pelaro IM. I kväll gjorde han själv debut i förstalaget, låt vara ett inte helt ordinarie sådant. Resultatet: en vinst vid sista bordet!

I de övriga matcherna vann Kamraterna över Kärra (som lämnade två w.o.) med 7-1, medan det på papperet jämna mötet Lundby-Majorna slöt 2½-5½. Kamraterna leder därmed inför nästa rondens möte med Manhem 1.

På torsdag startar Klass II och III. Manhem har två respektive tre lag med i dessa serier. Spelarna manas vara uppmärksamma på den nya betänketiden 2 timmar på 40, därefter 30 minuter för resten. Också starttiden 18.00 är ny för i år.