Tredje nordstadsdagen: Jessica Bengtsson och Ove Alfredsson i topp

Under dagens aktiviteter på Nordstadstorget färdigspelades Manhems knattecup. Fyra 95:or återstod och i semifinalerna vann Jakob Runestam mot Jack Holm och Jessica Bengtsson mot Daniel Skorczynski, båda med 2-0. I den efterföljande finalen vann Jessica mot Jakob, men först efter hård kamp i speciellt det första partiet. Tävlingen lockade täta åskådarled och det är roligt att se våra duktiga ungdomar sprida schackpropaganda.

Pensionärsschacket samlade rekordantalet 21 deltagare, så pass många att tävlingen avgjordes i två grupper och därpå följande särspel om de åtta första platserna. Den uppmärksamme ser att det blev tredubbelt Manhem på pallen. Resultat: 1. Ove Alfredsson, 2. Johan Lönnroth, 3. Lars Borgström, 4. Klas-Uno Larsson, 5. Rune Torstensson, 6. Alex Malesen, 7. Åke Ekener, 8. Lennart Rydholm.