Rilton avslutat

Under trettondagsafton avslutades Rilton Cup och Rilton Open i Stockholm. Det ville sig inte riktigt i slutronden för Victor Nithander, som gjorde en storartad insats i men inte nådde riktigt fram till IM-inteckningen. Det blev förlust efter många timmars spel i sista ronden mot ungerske IM David Bérczes och därmed fattades en halva. Victor kan ändå glädja sig åt fina skalper och en insats som absolut bådar gott för framtiden.

Samtidigt tog en desillusionerad och förkylningstrött Joel Åkesson snabbremi i sista ronden av en turnering han nog gärna glömmer för egen del. Vi får hoppas att Joel återfinner formen snabbt, eftersom han i skrivande stund håller på att gå på färjan till Tallinn, där han skall spela i Paul Keres´ minnesturnering med början på söndag.

Resultat: 1. Eduardas Rozentalis, Litauen 7 (av 9), 36. Victor Nithander 5, 58. Joel Åkesson 4½ (127 deltagare).

I Rilton Open var Tor Johansson uppe och nafsade på toppborden än en gång, men fick bita i gräset. Bättre lycka för Fredrik Westlund, som via en vinst svingade sig upp på övre tabellhalvan. Vi hoppas att effekterna av den nyttiga spelträningen kommer att avspeglas under våren.

Resultat: 1. Gilbert Jansson, SS Gambit 8 (av 9), 14. Tor Johansson 5½, 29. Fredrik Westlund 5 (74 deltagare).