Rilton Cup: glansfullt slut på 2005 för manhemiterna

Med fyra vinster och tre remier tog de sju manhemiterna ett glansfullt farväl av 2005 när dagens rond i Rilton spelades. Victor Nithander tog ännu en fin skalp genom att besegra tjeckiske IM Petr Velicka. Han står i och med detta på 4 av 5, vilket ger en delad fjärde till adertonde plats och inte nog med det: chanserna för en första IM-inteckning är inte obefintliga. Mycket talar för att 1½ på de avslutande fyra ronderna är tillräckligt. Victor får i sjätte ronden möta sin fjärde stormästare, fransmannen Robert Fontaine.

Joel Åkesson ställdes mot en stormästare, Tiger Hillarp Persson, med remi som följd. Joel står på 3 poäng, vilket är ett ungefärligt normalresultat.

I Rilton Open tog Tor Johansson en ny vinst. Med 4 poäng delar Tor tredje till tionde plats, en halva bakom täten, och är alltså i högsta grad med i resonemangen. Fredrik Westlund vann igen och står på 3 poäng.

I Rilton 1600 spelade Håkan Warston remi och står fortfarande obesegrad på 3 poäng av 4, vilket ger en mångdelad sjätte plats. Remi blev det också för Johan Hansson, medan Johannes Aira vann sitt parti. Johan och Johannes har båda 2½ poäng.

Efter dagens urladdning får kämparna från Manhem (och alla övriga) en välförtjänt vilodag i morgon. På måndag den 2 januari drar slutspurten i gång!