Rikard Winsnes vann Ernst Åhmans minne

Årets upplaga av Ernst Åhmans minnesturnering blev av hög klass och roligt nog bevarades spänningen hela vägen in i mål också. Inför sjunde och sista ronden ledde Olle Häggström en halva före Rikard Winsnes. I det inbördes mötet mellan dessa båda halvmanhemiter (spelar för Kamraterna respektive Skara men är medlemmar) drog Rikard det längsta strået och kunde vinna ensam på 6 poäng.

Resultat:
1. Rikard Winsnes 6, 2. Olle Häggström 5½, 3. Joel Åkesson 5½, 4. Ove Kinnmark 5½, 5. Victor Nithander 5, 6. Victor Virolainen, Lundby SS, 5, 7. Tomas Olsson, Lunds ASK 4½, 8. Kristian Eriksson, Uddevalla SS 4½, 9. Hans Svedberg, SK Kamraterna 4½, 10. Sven Svensson, Skara SS 4½, 11. Roger Ljungberg, Varbergs SK 4½ (38 deltagare).

En imponerande insats svarade nye medlemmen William Palma för. Lägst rankad i turneringen tog han 4 poäng, blev sextonde totalt och vinnare i sin ratinggrupp.

Tävlingsledare var Claes R. Nilsheden. Till det positiva helhetsintrycket av tävlingen bidrog att lokalen på Vegagatan 16 hade undergått en rejäl uppfräschning med städning, ny möblering, vita dukar och digitalklockor vid toppborden.