Victor och Ragna till Europamästerskapet

I går spelades den första ronden i årets Ungdoms-EM. Tävlingen spelas i Herceg Novi vid Montenegros kust mot Adriatiska havet, inte långt från gränsen mot Albanien. En femhövdad trupp försvarar de svenska färgerna med stormästaren Stellan Brynell som sekundant. Man spelar ett parti om dagen och den nionde och sista ronden spelas fredag den 23 september.

Victor Nithander och Ragna Löfgren har tagits ut att representera Sverige i Pojkar 18 respektive Flickor 14 och inledningsronden gick finfint. Victor är rankad 37:a bland 65 deltagare och spelade remi mot femterankade polacken Pawel Czarnota. Denne är internationell mästare och har 2461 i rating.

Ragna är en av 27 orankade bland de 51 deltagarna i sin klass. Hon vann sitt första parti mot rumänskan Adeline-Ramona Uta (1992).

Den som vill följa tävlingarna mer noggrant kan titta in på arrangörernas hemsida.